ممکن است عدم تطابق در بافتهای سینه و اطراف سینه وجود داشته باشد که ممکن است به علت تغییر وزن، شیر دادن ویا تحت تأثیر جاذبه اتفاق بیفتد .به مرور زمان ممکن است پیوند هایی که بافت سینه را نگه می دارند شل شوند. ریشه مشکل بافت سینه، پوست و یا هر دو می توانند باشند. در نتیجه افتادگی سینه به شکل حفره ایجاد میشود.
در جراحی بالا بردن سینه بافت آویزان سینه شکل دادهشده و قسمت اضافی برداشته می شود. جراحی در شرایط بیهوشی عمومی و در اتاق عمل انجام می شود. عمل 1.5 تا 2 ساعت طول می کشد. با توجه به درجه افتادگی سینه جای عمل روی بدن فرق می کند . هر تکنیکی بکار برده شود جای عمل در اطراف نوک سینه اجتناب ناپذیر است. اگر عمل با ایجاد برش در اطراف نوک سینه انجام شود جای عمل بیشتر خد را نشان می دهد. در سایر جراحی ها ممکن است علاوه بر جای عمل در اطراف نوک سینه یک جای برش 4 تا 5 سانتیمتری که به سمت پایین از مرکز لبه پایینی نوک سینه گسترش می یابد وجود داشته باشد. در بیماران واجد شرایط آویزان بودن سینه فقط با گذاشتن ایمپلنت درمان می شود. در چنین شرایطی جای عمل در خط بین قسمت قهوه ای نوک سینه و قسمت سفید سینه پنهان میشود و بسیار ریز می شود. هرگز جراحی بالا بردن سینه بدون باقی ماندن جای عمل وجود نخواهد داشت. هر چنداینها ابتدا جلب توجه می کنند اما به مرور زمان بسختی قابل تشخیص خواهند بود.
دوران بعد از عمل معمولاً به راحتی می گذرد. درد باعث مشکل نخواهد شد. اگر ایمپلنت انجام شده باشد به کم کردن حرکات دست تا چند روز باید توجه داشت. بانداژی شبیه به سینه بند روی سینه ها قرار می گیرد. بخیه ها 7 تا 10 روز بعد از عمل برداشته می شوند. سینه بند ورزشی بدون بند برای 6 هفته باید پوشیده شود و همچنین ماساژ توصیه می شود. اوایل دوران بعد از عمل، تورم، بیحسی در نوک سینه و تغییر رنگ به صورت کبودی روی پوست ایجاد می شود که خود بخود بعد از مدت کوتاهی از بین می روند.
بیمار بعد 3 تا 4 روز می تواند به سر کارخود برود. توصیه می شود که از انجام حرکات ورزشی سنگین تا 3 ماه خودداری شود. این جراحی معمولاً با نتایج خوب و طولانی همراه است. باعث بوجودآمدن سلامت روانی بیمار و همسرش شده و آنها را به زندگی دلگرم می کند. شکل جدید سینه زمان طولانی باقی می ماند. هرچند تغییر وزن، حاملگی، شیردادن و جاذبه ممکن شرایط جدید افتادگی را ایجاد کنند.